Mestereink

 
Dobján Krisztián, felnőtt csapat, szakmai vezető, edző.
Tapolcai sportszerető lakos vagyok.
Gyermekkorom óta sportolok, labdarúgóként.
Elvégeztem a játékvezetői tanfolyamot, rövid ideig labdarúgás mellett asszisztensként is tevékenykedtem.
Edzői pályafutásomat 14 éve óvodás gyerekekkel kezdtem Nemesgulácson.
Mlsz D licensz megszerzése után Tapolcára kerültem az U9 korosztályhoz. Közreműködtem a Kapuvár és a Győri Etoval a kölyökliga nevű 5 megyét átölelő Up program szervezésében, lebonyolításában. Ezen időszak alatt Tapolca U7-U14 korosztályok mindegyikében indítottam csapatot, melyekkel rendre a középmezőnyben végeztem.
Elvégeztem az Uefa B licensz tanfolyamot, melynek segítségével az általam irányított korosztályok már a kiemelt NB2 bajnokságban szerepeltek, ahol 6. helyezést szereztek, illetve megyei bajnokként rendszeres résztvevői voltak az országos labdarúgó diákolimpiáknak, míg a megyében kiélezett küzdelmet folytattak a veszprémi csapatokkal.
Az akadémiák térhódítása miatt a korosztályok játékosainak nagy része továbblépett ezen csapatokhoz,
illetve kiemelt utánpótlás egyesületekhez. Ezen időszakkal egy időben munkahelyi elfoglaltságom miatt szüneteltettem edzői tevékenységemet. Kutasi Imre betegsége alatt a bajnokság befejezéséig
a csapat segítségére siettem, mellyel megtartottam a vezető helyet és megyei bajnoki címet
ünnepelt. Az idei szezont jellemző átalakítás során csatlakozott ismét az egyesülethez, melyben az U19 irányítását
végezte az őszi szezonban illetve 2018.01.01-től a felnőtt csapat vezetőedzője.
 
Kutasi Imre, edző 1948.12.20.
Ragyogó labdarúgó múltból sikeres edző. A BAUXITBÁNYÁSZ SE fénykora az Ő nevéhez köthető!
A „MESTER”. Őt mindenki ismeri, kemény, szókimondó, de korrekt edző, a szigor mellett, azért a vicceit is értik a gyerekek…
 
 
 
 
 
 
 
Blaskovics Gábor edző U14, U16
Kiss János segédedző U14, U16
 
Hanzmann László edző U11, U13 1959.05.30
testnevelő, földrajz szakos tanár. A Batsányi Gimnázium elvégzése után Pécsre, a Janus Pannonius Tudományegyetem tanárképző karára került.Kiváló korábbi hálóőr, U19 kiemelt bajnokságig vitte a csapatait. Bozsik program tapolcai vezetője.
László mellé csatlakozott Hegyi Zoltán
 
” TAPOLCÁN SZÜLETTEM 1965-BEN. A LABDARÚGÁST 1979-BEN KEZDTEM EL SÜMEGEN. NB-3-AS SZINTIG SIKERÜLT ELJUTNOM. TÖBB CSAPATBAN IS JÁTSZOTTAM. 1999-BEN VIZSGÁZTAM LE LABDARÚGÓ JÁTÉKVEZETŐNEK. KÉTSZER VÁLASZTOTTAK MEG VESZPRÉM MEGYE LEGJOBB JÁTÉKVEZETŐJÉNEK.
PÁPÁN 2018-BAN ELVÉGEZTEM A GRASSROOTS ” C ” EDZŐKÉPZŐ TANFOLYAMOT.
CÉLOM , HOGY EZT A TAPASZTALATOT, TUDÁST ÁTADJAM A FIATALOKNAK.”

 
 
Hetsey Pál edző
Tapolcán születtem, iskolai tanulmányaimat a Bárdos Lajos Általános Iskolában kezdtem. Kisiskolás koromban
találkoztam először a labdarúgással egy focitábor keretein belül, amit a helyi akkori nevén Tapolcai Bauxit
Ifjúsági Sportegyesület szervezett. Onnan Gőcze Gyula segítségével kerültünk a klubhoz igazolt játékosként többedmagammal.
Első korosztályos csapatban Magyar István irányításával edzettünk a serdülő B csapatban. Általános iskolai éveim alatt az egyesületi labdarúgás mellett az iskolai sportcsapatokban is rendszeresen szerepeltem Hanzmann László vezetésével.
Következő korosztályos csapat a serdülő A volt Bodor Tamás Tanár úr irányításával, szép eredményeket értünk el a bajnokságokban. Ezután következett az ifjúsági csapat, Tulok Ernő bácsi kezei alatt. Az ifjúsági csapat után a felnőtt csapatban játszottam egy évet. Ezalatt az idő alatt végeztem el középiskolai tanulmányaimat a tapolcai Széchenyi
István Szakképző Iskola Vendéglátás-idegenforgalom szakirányon, amit egy vendéglátó technikus szakképesítéssel fejeztem be. Középiskolában is rendszeresen jártunk sportversenyekre Somogyi Sándor és Novák János Tanár urak vezetésével.
Sikeres tapolcai futballéveim után játszottam Taliándörögdön, Gyulakesziben, Szigligeten. A középiskola befejezése után Pécsen folytattam tanulmányaimat Testnevelő tanár szakon. A labdarúgástól itt sem maradtam távol, a Baranya megyei első osztályban játszottam egyetemi éveim alatt. Az egyetem sikeres befejezése után rendezvényszervezés,
vendéglátás területen tevékenykedtem, majd egy év németországi munka után kerültem ismét vissza Pécsre.
Tanári pályámat Magyarhertelenden kezdtem, majd két tanév után a Nagypeterdi Körzeti Általános Iskolában folytattam. Felső tagozaton tanítottam testnevelést a gyerekeknek. Részt vettünk a Bozsik intézményi labdarúgás rendszerében, több csapattal is jó eredményeket értünk el.
Idén nyáron költöztünk haza feleségemmel Tapolcára, aki szintén ebben a városban nőtt fel. Ő sportszervező, valamint gyógytornász végzettségű, mellette gyógy- és sportmasszőr. Ő szintén közel áll a sporthoz, illetve egészségügyi szakemberként célja az egészségügyi és szociális ellátás területén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munka.
A következő tanévtől a Baptista Széchenyi István Szakképző Iskolában folytatom pedagógus pályámat. Testnevelő tanárként célom a tanítványaimat a sport szeretetére nevelni, az egészséges életmódhoz való igényüket kialakítani, megtartani, ismerjék meg a mindennapos testmozgás pozitív hatásait. Edzőként feladatom, és küldetésemnek tekintem, hogy a Grassroots szellemiségét követve minél több gyerekkel ismertessem és szerettessem meg
a labdarúgást, annak történetét, szabályait. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek kisiskolás korban sajátítsák el a labdarúgás alapjait, emellett rengeteget játszanak.
 
Orbán Kálmán U9 
  1. október 6-án születtem Tapolcán. Azóta egy kb. 1000 fős faluban, Lesenceistvándon élek.

Alapfokú iskolai tanulmányaimat a helyi általános iskolában végeztem. Az általános iskola befejezése után Szombathelyen tanultam tovább a Nagy Lajos Gimnáziumban.

Érettségi bizonyítványom megszerzését követően Szombathelyen maradva a Berzsenyi Dániel Főiskolán szereztem testnevelés tanári diplomát 2000-ben. A főiskola alatt megszereztem a középfokú labdarúgó edzői bizonyítványt.

1999-ben kezdtem el tanári munkámat Türjén az általános iskolában.    

2002-ben UEFA B-licences labdarúgó edzői képesítést szereztem Zalaegerszegen. A Türjei Sportegyesülettel csatlakoztunk  a Bozsik-programhoz  és bekapcsolódtunk az iskolai szinten folyó Góliát programba.

Szülőfalum felnőtt csapatánál, a Lesenceistvánd-Uzsa SE-nél játékos-edzői feladatokat láttam el hosszú évekig, míg 2009-ben elkezdtem foglalkozni a helyi 7-11 éves gyerekekkel a Bozsik program keretében.

2010-ben a Tiac U7-es korosztályában lettem edző, majd 2012-től az U7-eskorosztály mellett az U9 korosztály edzője is lettem.

2011-ben Tapolca II. Kiskörzetének a vezetője lettem a Bozsik-programban.

2013-tól Sümegen a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolában tanítok testnevelést.

2014-2017 között Hévízen az U7-es korosztály edzője voltam.

2018 márciusától ismét Tapolcán lehetek edző  az U9-es korosztály társedzőjeként.

Krachun Éva U7
 

1990-ben Budapestről kerültem Tapolcára. A Templomdombi Általános Iskolában kezdtem tanítani matematikát és testnevelést. Három fiam születése után a Bárdos Lajos Általános Iskolában folytattam munkámat, azóta is ott tanítok.

A mozgás, a sport mindig része volt az életemnek. Versenyszerűen atlétizáltam és kézilabdáztam.

Óvodás korú gyermekeknek 10 éve kezdtem el labdarúgó foglalkozásokat tartani, ez kisebb megszakítással azóta folyamatos. A „D” licensz megszerzése után bekapcsolódtam a Bozsik programba is. Az évek során számos továbbképzésen vettem részt, fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést.

Szívesen foglalkozom a kicsikkel. Vallom, hogy a mozgás, a játék életük legfontosabb eleme, és rajtunk felnőtteken is múlik, mennyire marad része a későbbiekben is.

 
Szertárosunk, Szegi Sándor 1943.02.16.
Sanyi „bá” kiteszi a szívét, lelkét az egyesületért. Mindene a foci, imádja a munkáját, nagyon szereti a játékosokat!