Pályázat – Kulturális és sportprogramok időseknek, fiataloknak a TIAC szervezésében

Tapolcai Ifjak Atlétikai Club Városi Sportegyesület

„Kulturális és sportprogramok időseknek, fiataloknak a TIAC szervezésében”
című projektjének megvalósításáról

2021. október 29.

A Projekt megvalósításának kezdete: 2021.05.03.
A Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.10.29.
Elszámolható összköltség: 6 000 000 Ft
A Támogatás intenzitása:100 %
A tervezett és végrehajtott programok száma: 3

A projektben megvalósítani tervezett ingyenes programokkal a lakosság széles rétegének aktív sport- és kulturális közösségi elvárásait szeretnénk kiszolgálni a tapolcai közösségi tereken és létesítményekben.
Egyesületünk fontos célnak tekinti, hogy ezek közel kerüljenek a lakossághoz, kiváltképp a gyermekek és fiatalok érzékenyítése a fontos teendő.

A célok kiteljesítésére elő kívánjuk segíteni a Városi Szabadidő és Sportcentrumban megújuló főpálya avatásának ünnepségét egy egész napos sportprogrammal, majd annak zárásaként egy magasabb osztályú labdarúgó csapattal történő bemutató, sportágat népszerűsítő mérkőzéssel, innovatív módon utánpótlás labdarúgó tornát rendezni Tapolca Város Önkormányzata testvérvárosai U12-es csapataival, kiállítást és közönségtalálkozót szervezni a TIAC-hoz kötődő tárgyakkal, emlékek felidézésével.

A projekt előkészítési szakaszában: a projektmenedzsment szervezet felállt, a projektindítással kapcsolatos kötelező nyilvánosság biztosított, a programok szervezése folyamatos.

  1. Hagyományteremtő U12 utánpótlás labdarúgó torna lebonyolítása

A hagyományteremtő U12 utánpótlás labdarúgó torna a Városi Sporttelepen 2021. 08. 08-án a Dunaszerdahely (DAC), a Veszprém, az Ajka, a Bratislava-Ruzsinov és a TIAC korosztályos csapatai részvételével valósult meg. A mérkőzéseket várlátogatás és strandolás követte.

  1. Centerpálya avató bemutató labdarúgó mérkőzés megrendezése az NB III. osztályú VLS Veszprém és a Megyei I. osztályú TIAC VSE felnőtt csapatai között

A Centerpálya avató bemutató labdarúgó mérkőzés 2021. 08. 24-én az NB III. osztályú VLS Veszprém és a Megyei I. osztályú TIAC VSE felnőtt csapatai között került megrendezésre. Köszöntőt mondott Tapolca Város Polgármestere Dobó Zoltán és a TIAC VSE elnöke Takács Gábor. Az avató beszédet Finta Péter az MLSZ Veszprém megyei sportigazgatója tartotta. Méltatták az eddigi eredményeket, továbbá a tervezett jövőbeni fejlesztéseket is bejelentették.

  1. TIAC RETRÓ kiállítás és közönségtalálkozó megrendezése

A Tamási Áron Városi Művelődési Központban TIAC RETRÓ címmel kiállítás és közönségtalálkozó került megrendezése az egyesületi relíkviákból, fényképekből, emléktárgyakból a régi és mai „tiacosok” részvételével. A kiállítást a Tapolcai Ünnepi napok keretében 2021. 08. 21-én Szabó Sándor elnökségi tag és Pass Sándor alpolgármester nyitotta meg, a tárlat 2021. 09. 09-ig volt látogatható.

Ezen műszaki-szakmai eredmények által valósulhatott meg a fiatal és felnőtt sportolók sportbarátságának elősegítése, ápolása, a labdarúgó sport népszerűsítése, illetve a „TIAC van, volt, lesz” tudat erősítése.

A projekt megvalósításáról bővebb információt a www.tiacvse.hu oldalon olvashatnak, illetve további információ kérhető: Takács Gábortól, a Tapolcai Ifjak Atlétikai Club Városi Sportegyesület elnökétől

A Sportegyesület által kihelyezett C típusú tájékoztató tábla:

Médiamegjelenés(ek):

Plakátok:

FOTÓDOKUMENTÁCIÓ – A KULTURÁLIS ÉS SPORTPROGRAMOK IDŐSEKNEK, FIATALOKNAK A TIAC SZERVEZÉSÉBEN
TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01781